Er zijn door de jaren heen voor de populairste casinospelen op de markt tal van verschillende strategieën of systemen verschenen. Deze strategieën geven je als speler nooit de garantie dat je kan winnen van het huis, maar ze zorgen er wel voor dat je winstkans structureel wordt verhoogd. De blackjack basis strategie is zo’n strategie die er voor zorgt dat spelers van blackjack meteen over een groter voordeel beschikken ten opzichte van de dealer. Deze strategie wordt dan ook in het bijzonder aanbevolen aan spelers die voor het eerst kennismaken met dit spel en er graag winst mee willen maken (net als iedereen uiteraard). Leer je dus met andere woorden nog maar net blackjack kennen en ben je op zoek naar een interessante strategie om gebruik van te maken? In dat geval is het voor jou zeker en vast de moeite waard om kennis te maken met de blackjack basis strategie.

Hogere winstkans op lange termijn

In eerste instantie moeten we zeggen dat de blackjack basis strategie een strategie is die niet meteen zijn vruchten kan afwerpen. Blackjack is net zoals bijvoorbeeld roulette natuurlijk een kansspel waardoor het risico bestaat dat je alsnog met een bepaald aantal verliesbeurten te maken krijgt. Alle spelrondes winnen bij blackjack is dan ook werkelijk onmogelijk. Een zeer belangrijk voordeel van de blackjack basis strategie is evenwel dat ze er voor zorgt dat de winstkans van de speler op termijn aanzienlijk wordt verhoogd. Dit zorgt er voor dat je ondanks een aantal verliesbeurten zomaar alsnog op het einde van de rit met een mooie winst te maken kan krijgen die je over kan boeken naar je bankrekening. Een beetje geduld zal je evenwel moeten kunnen opbrengen wanneer je het maximale potentieel uit deze basis strategie wenst te halen.

Onderscheid tussen lage en hoge dealerkaart

Uiteraard bestaan er tegenwoordig verschillende soorten blackjack strategieën. Waarom zou je er dan precies voor moeten kiezen om van deze strategie gebruik te maken? Zeer eenvoudig, omdat de basis strategie van blackjack het over een volledig andere boeg gooit. Bij deze strategie wordt er namelijk rekening gehouden met het verschil tussen een lage en een hoge dealerkaart bij de start van het spel. Onder een lage dealerkaart verstaan we alle kaarten met een waarde tussen 2 en 6. Hoge dealerkaarten zijn dan logischerwijs de waardes tussen 7 en 10 met ook de aas meegerekend. Als beginnende speler zal je tijdens het spelen van blackjack in het bijzonder rekening houden met de kaarten die jij hebt ontvangen van de dealer. Dat is niet meer dan normaal, maar in de praktijk is het van zeer groot belang om ook rekening te houden met de kaarten waar de dealer over beschikt.

img_5

Op deze manier moet je namelijk proberen in te schatten hoe hoog de kans is dat de dealer zichzelf kapot speelt. In principe zal een dealer altijd stoppen met het vragen van kaarten vanaf een totale waarde van 17. Jij als speler kan dit reeds doen vanaf een getal van 13 omdat op deze manier het risico wordt beperkt dat je een te hoge kaart trekt en jezelf kapot speelt. Echter, wanneer de dealer over kaarten beschikt met een waarde die vrij hoog ligt en je twee eerste kaarten samen een laag bedrag vormen zal je bijna genoodzaakt zijn om toch een extra kaart te vragen. Is de kaart in dit geval meer dan 8, dan heb je, jezelf echter stuk gespeeld.

Welke kaarten zijn gunstig voor de speler?

Op basis van de blackjack basis strategie kunnen we het best concluderen dat de meest gunstige kaarten voor spelers de lage zijn, namelijk tussen 2 en 6. Een speler kan het potentieel van deze lage kaarten optimaal benutten door bijvoorbeeld regelmatig te splitsen en te dubbelen. Bij vrij lage puntenaantallen (tussen 12 en 16) kan er dan zelfs aan passen worden gedacht. In deze situatie is namelijk niet alleen de kans aanwezig dat de dealer over lagere kaarten beschikt, daarnaast kan hij zichzelf ook kapot spelen wanneer hij teveel kaarten trekt. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat de basis strategie van blackjack er voor zorgt dat de druk niet op de schouders komt te liggen van de speler, maar wel van de dealer. Op deze manier zal je dan ook merken dat je veel ontspannender kan spelen terwijl je winstkansen als speler ten opzichte van het huis ook nog eens worden verhoogd. Zo sla je twee vliegen in één klap!