Verdubbelen is een van de regels die bij blackjack hoort. Als alle kaarten gedeeld zijn kun je namelijk kiezen om te passen, kopen, splitsen of verdubbelen. Maar wist je ook dat er een speciale verdubbel strategie is? Als je deze strategie op de juiste manier toepast zou je zomaar eens het huisvoordeel flink kunnen verlagen. Deze strategie is niet aan elke blackjack tafel toegestaan maar op het moment dat het is toegestaan moet je natuurlijk wel weten wat je moet doen. Lees daarom snel verder!

Het verdubbelen

Als eerste worden bij een nieuwe ronde natuurlijk de kaarten gedeeld. Op dit moment kun je namelijk zien welke kaarten jij als speler krijgt en welke kaart de dealer krijgt. Je kunt er dan voor kiezen om je inzet te verdubbelen, maar er is wel een regel aan verbonden. Je krijgt namelijk nog maar één kaart gedeeld en dan is je beurt voorbij. Als je op het juiste moment kiest om te verdubbelen, zul je op lange termijn meer winst maken.

Wanneer verdubbelen?

Een fout die vaak door beginners wordt gemaakt is dat ze er voor kiezen om te dubbelen terwijl ze alleen naar hun eigen kaarten hebben gekeken. Het is bij deze strategie namelijk juist heel belangrijk om ook naar de kaart van de dealer te kijken. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op het verdubbelen. Zo ook het aantal decks waarmee gespeeld wordt, dit heeft namelijk effect op je winkans. Er zijn een twee momenten waarbij we je aanraden om sowieso te dubbelen. De eerste is wanneer je elf punten hebt en de kaart van de dealer is geen Aas. De tweede is wanneer je tien punten hebt en de kaart van de dealer is geen tien of Aas.

Werkt de verdubbelstrategie echt?

De regel dat je nog maar één kaart gedeeld krijgt op het moment dat je dubbelt zal je wellicht wat afschrikken. Dit is ook een reden waarom veel spelers ervoor kiezen om niet te dubbelen. Toch zal de extra inzet die je plaatst verandering brengen in je winst. Het is van belang dat je de strategie niet op gevoel gebruikt. Het is dan lastig om de verdubbelstrategie correct te gebruiken en dat dus zeker effect hebben op je winkansen. We snappen dat het heel verleidelijk is om bij een goede hand meteen te verdubbelen, maar kijk ook even naar de inzet van de dealer.